Skräckrockens urfader!

Alice Cooper rockar som få andra 60-åringar! Asgrym spelning samanfattar det väl ganska bra! Verkligen en rockshow värd att minnas med allt från graciös dans till kvinnomisshandel och barnamord.


Showen börjar med att en enorm siluett av Alice dyker upp på det stora skynket framför scenen. Han poserar härligt med hatt och käpp och alla skriker. Plötsligt kommer dock en andra Alice-siluett in i bild och hugger ned den första med svärd. Skynket faller och Alice-bedragaren krälar på marken i svåra plågor medan originalet triumferande marcherar ned för trappan till scenen. En låt spelas och mot slutet av låten kommer två maskerade män i långa skinrockar och luva för att hämta den döde Alice och bära iväg honom på bår.


Showen fortsätter med rockmusik av hög kaliber och nästa nämnvärda teaterinslag i showen kommer när den mörkare delen av spelningen närmar sig. Alice misshandlar våldsamt en dansös till låten Only Women Bleed och tvingas efter det att fly scenen när de svartklädda väktarna med huvor dyker upp och letar efter honom. När han dyker upp igen efter det skär han av halsen så att blodet sprutar på den kvinna som kommer in med en barnvagn på scenen. Alice drar runt på barnvagnen en stund under låten Dead Babies för att avsluta allt med att hamra en påle rakt igenom bebisen i vagnen. Han lyfter upp den genomborrade kroppen för att visa. Efter det kommer de svartklädda med huva ut på scenen igen, denna gången kommer han inte undan utan de jagar rätt på honom och sätter honom i tvångströja. Han lyckas dock fly ur tröjan efter låtens slut. 


Det dyker upp en hop av skrämmande monster på scenen. Med blodiga påsar över huvudena och med vassa föremål i händerna glider de plågsamt runt på scenen med ryckiga rörelser. Även en spöllik kvinna kommer in på scenen aggressivt dragandes med sitt lilla barn som bär ett hundkoppel runt halsen. Låten Welcome To My Nightmare spelas och monstren överfaller Alice som tvingas slå sig loss.


Efter ytterligare nån låt får dock de svartklädda varelserna tag i Alice igen och det är dags för avrättning. En enorm sak rullas in på scenen dolt under ett svart skynke. Det är en galge. Alice blir förd, bakbunden och med tvångströja, upp till snaran som sätts över huvudet på honom och en stund senare dinglar han!


Men han gör stilfull comeback till låten Schools Out och showen blir ljusare och gladare igen. Nu bär han vit kavaj och vit hatt. Han har föresten bytt scenkläder mellan var fjärde låt genom hela showen känns det som. snabbt går det. Man märker knappt att han är borta innan han dyker upp i nåt nytt plagg.


Så en show helt klart värd 400kr.. ok 600 med bensin inräknat. men ändå. Hade lätt betalat det för att sen Bara Alice Cooper, och nu fick jag ju Thin Lizzy och två andra svenska band på köpet. Riktigt nice. Mer Metal i Ångermanland!!!


Här kan ni läsa mer och även se bilder: http://allehanda.se/avdelning/noje/29587


Jag ångrar så att jag inte tog med kameran. Varför gjorde jag inte det???

PS. jag gillar när skribenten skrev "i konsertjämförelse känns Kents spelning från tidigare i år som en rätt ordinär trubadurspelning på Höga Kusten-hotellet. "  XD

Alice <3<3<3 


Kommentarer
Postat av: Jere

Det finns andra men det är nåt specielt med hur Alice gör sina grejer, eller hur?

2008-07-20 @ 23:52:19
Postat av: Burre

Japp... Alice är originalet! Han har faktiskt närmat sig Kiss ganska mycket på min idolstege på senare tid! =P älskar vad som står på hans hemsida:"no one puts on a show as good as ours, musically and visually. I'm glad to be an elder statesman, and a healthy one. I look to guys like Ozzy, Iggy and Steven Tyler as fellow survivors. We're carnivores, not dinosaurs. We eat whatever bands are in our path."We're carnivores, not dinasours! XD

2008-07-21 @ 13:32:54
Postat av: Jere

Det är ju sant mer eller mindre med, de överlevde sina dagar, samtidigt som många andra trillade av pinn.

2008-07-23 @ 19:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0